Dienstencheques

31-07-2018

De Vlaamse overheid biedt een belastingvoordeel via de aangifte personenbelasting van 30% op een aangekochte dienstencheque. Op die manier kan huishoudelijke hulp op een betaalbare manier ingeroepen worden.

Onbeperkt voordeel?

Voor het aanslagjaar 2022 (inkomstenjaar 2021) wordt een belastingvermindering toegekend van 20 procent op maximaal 1530 euro aangekochte dienstencheques per persoon.
Om te genieten van de maximale belastingvermindering, volg je tijdens het jaar het aantal aangekochte dienstencheques op. Bij overschrijding van 156 cheques, kan je overschakelen naar je partner om daar ook een belastingvermindering te genieten.

Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op de belastingvermindering voor de dienstencheques als ze die elk onder hun eigen naam kopen. Twee partners die elk een eigen gebruikersnummer hebben bij de dienstencheque-onderneming, kunnen dus elk een belastingvermindering van 20 procent krijgen ohet maximale aankoopbedra.

Opvolging aangekochte cheques

Op de website waar de dienstecheques aangekocht worden, staat genoteerd hoeveel cheques er tijdens het kalenderjaar aangekocht zijn. Aan het dienstencheque kantoor kan doorgegeven worden om over te schakelen naar het gebruikersnummer van de partner wanneer de limiet overschreden is.

Vennootschap

Dienstencheques kunnen niet aangekocht worden via een vennootschap. Er kan poetshulp ingeroepen worden via een professionele poetsfirma om de bedrijfslokalen te onderhouden.

Bijkomende inlichtingen kan u bekomen bij je dossierbeheerder of via https://www.dienstencheques-vlaanderen.be

deel dit nieuwsbericht via
Dienstencheques