Fietsleasing voor je werknemers

22-06-2022
Geschreven door Heidi Ruts

Je wil je medewerkers iets extra geven en hierbij aandacht schenken aan de hedendaagse mobiliteitsproblematiek, het milieu en de gezondheid van je mensen. Tegelijkertijd wil je ervoor zorgen dat de loonkosten binnen je bedrijf beheersbaar blijven.

Dan kan het leasen van fiets via jou als werkgever een oplossing zijn. Het aanbieden van een bedrijfsfiets als onderdeel van een flexibele verloning biedt voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer.

Interessant voor de werkgever

Als werkgever investeer je zelf niet in de fiets, je medewerkers gebruiken een deel van hun brutoloon om de fiets te leasen. De fiets vormt dus geen bijkomende kost voor je organisatie, maar zorgt eerder voor een verschuiving in je loonkost. Een cash4bike kan je bekijken als een budgetneutrale oplossing.

Duurzame mobiliteit is vandaag meer dan ooit een hot topic, zeker gezien de hoge brandstofprijzen en klimaatzorgen. Fietsleasing draagt bij tot het milieu, je zorgt voor een groener imago als bedrijf en je spoort je medewerkers aan om meer de fiets te nemen in plaats van de wagen.

Regelmatig met de fiets naar het werk komen, heeft een positieve weerslag op de conditie en de gezondheid van je medewerkers. Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers die op regelmatige basis met de fiets komen, gemiddeld één dag minder ziek zijn.

En voordelig voor de werknemer

Voor je medewerker is het voordeliger om een fiets te leasen via de werknemer. Bij de berekening van de bruto-inlevering, wordt er ook rekening gehouden met de patronale lasten die je als werkgever gedurende de leaseperiode minder betaalt. Hierdoor betaalt je medewerker netto minder voor de fiets dan wanneer dit privé wordt geregeld.

Afhankelijk van wat is opgenomen in de leaseovereenkomst, kan je werknemer nadien de fiets inleveren of overnemen.

Als je medewerker op regelmatige basis met de fiets naar het werk komt, dan is er geen voordeel alle aard verschuldigd. Bovendien krijgt je medewerker voor deze kilometers een belastingvrije fietsvergoeding.

Wil je meer informatie in verband met fietsleasing, neem dan zeker contact op met liberoo Loon- en Personeelsbeheer.

deel dit nieuwsbericht via
fietsleasing