Het belang van effectief debiteurenbeheer voor ondernemers

12-09-2024
Geschreven door Ellen Jelders

In 2024 blijven veel Belgische kmo’s kampen met een forse toename van onbetaalde facturen. Uit een onderzoek, uitgevoerd door Clearnox en het Instituut voor Kredietmanagement blijkt dat maar liefst 57 % van de ondernemers verwacht dat het aantal onbetaalde facturen dit jaar zal toenemen. Dit legt een enorme druk op de cashflow van bedrijven, met name omdat 14 % van alle facturen te laat wordt betaald en 6 % zelfs helemaal onbetaald blijft. Dit komt neer op miljarden euro’s aan gemiste omzet voor Belgische kmo’s. 

De financiële gevolgen zijn groot: meer dan een kwart van de kmo’s loopt jaarlijks minstens 20.000 euro mis door oninbare facturen, terwijl 5 % van de bedrijven zelfs meer dan 100.000 euro verliest. Deze onbetaalde facturen hebben directe impact op de mogelijkheid van bedrijven om te investeren, te groeien of zelfs hun dagelijkse operaties draaiende te houden 

Hoe liberoo Administratie kan helpen 

Liberoo Administratie kan de financiële stress van ondernemers verlichten door het debiteurenbeheer over te nemen. Wij volgen openstaande facturen op, zowel telefonisch als via e-mail, waardoor betalingen sneller worden geïnd. 

Met een goed georganiseerd debiteurenbeheer kan je als ondernemer niet alleen wanbetaling voorkomen, maar ook waardevolle tijd en energie besparen. Ons team zorgt ervoor dat facturen sneller betaald worden en dat jouw cashflow beschermd blijft, zodat jij je kunt richten op wat echt telt: het verder uitbouwen van je bedrijf. 

 

Bron: Clearnox, Accountancy Vandaag, 

deel dit nieuwsbericht via