Oeps, ik ben mijn btw-bonnetje verloren

22-06-2023
Geschreven door Ellen Jelders

Als je je btw-bonnetje bent verloren, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen met betrekking tot je boekhouding. 

Neem contact op met de verkoper: Als je het bonnetje niet kan vinden, neem dan contact op met de verkoper of de winkel waar je het item hebt gekocht. Vraag of ze je een kopie van het bonnetje kunnen bezorgen. Veel winkels bewaren kopieën van bonnetjes in hun systeem. 

Gebruik alternatieve bewijsstukken: Als je geen kopie van het bonnetje kan verkrijgen, probeer dan andere bewijsstukken te verzamelen die kunnen aantonen dat je recht hebt op btw-aftrek. Dit kan bijvoorbeeld een bankafschrift zijn waarop de betaling aan de verkoper staat vermeld, een bestelbevestiging of factuur, of andere relevante documentatie die de aankoop en de btw-verplichting aantoont. 

Het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met bonnetjes en andere financiële documenten, omdat ze cruciaal kunnen zijn voor je boekhouding en fiscale verplichtingen. Ook als je je documenten elektronisch doorstuurt is het aan te raden ze nog bij te houden als back-up. 

Neem contact op met je liberoo boekhouder: hij of zij kan je adviseren over de beste manier om met deze situatie om te gaan en kan je helpen bij het oplossen van eventuele fiscale kwesties. 

deel dit nieuwsbericht via