Ondernemer aan het woord: Beyond borders

14-10-2024
Geschreven door Ellen Jelders

1 uit de 1000: ondernemer aan het woord

Bij liberoo komen we vaak inspirerende ondernemersverhalen tegen die het waard zijn om gedeeld te worden. Want achter de cijfers schuilt een mens met passie, visie en vooral veel lef. Vandaag vertellen we het verhaal van Joris en Jana, de ondernemers achter het unieke reisbureau Beyond Borders.

Klantenbeleving  die  grenzen verlegt

Beyond Borders is het reisbureau dat Joris en Jana met hun eigen handen hebben opgebouwd. Hun innovatieve ideeën en klantgerichte aanpak hebben hen een vaste plek bezorgd in het hart van vele reisliefhebbers.

Hoe is Beyond Borders ontstaan?

Joris: “Het idee voor een georganiseerde reis kwam in 2014. Ik was toen leraar en had al veel reizen zelf samengesteld. Toen ik een huis kocht, bedacht ik dat ik een reis kon organiseren en mensen kon meenemen, zodat zij mijn reiskosten dekten.”

“Mijn eerste reis was gebaseerd op een tv-programma en dankzij sociale media was alles meteen volgeboekt. Dat werd de blauwdruk voor ons verdere model.”

Jana: “We hebben onze vaste jobs een tijdlang gecombineerd met het reisbureau. Maar al snel besloten we om volledig voor Beyond Borders te gaan en onze ideeën verder uit te werken. We begonnen met Lapland, een plek waar weinig Belgische reisbureaus destijds georganiseerde reizen aanboden. We zagen de interesse elk jaar toenemen en waren echte pioniers op dat gebied.”

Hebben jullie altijd willen ondernemen?

Jana: “In het begin dachten we dat het geweldig zou zijn als we er ooit van konden leven. Maar eigenlijk kwamen de opbrengsten vanzelf, omdat we klantenbeleving altijd centraal stelden. Hoe minder we ons op geld focusten, hoe beter het ging.”

“Daarom hebben we veel terugkerende klanten. We bieden hen steeds weer iets nieuws en verrassends aan.”

Waarom liberoo?

Joris: “Liberoo heeft ons altijd geweldig ondersteund. We werken sinds 2017 samen en kunnen voor elke vraag bij iemand terecht die ons echt verder helpt. Bij Loon- en Personeelsbeheer is dat bijvoorbeeld Rani. Ze antwoordt snel en dat maakt een groot verschil.”

“Hoe groter je wordt, hoe meer structuur je nodig hebt. Dankzij Raf van liberoo Herentals zijn we bijvoorbeeld Yuki gaan gebruiken. In het begin leek het een duurdere optie, maar toen alles begon te lopen, was ik ontzettend blij dat we het advies van Raf hebben gevolgd. Anders zou ik nu nog met papieren zitten te sleuren.”

Hoe vind je reisbegeleiders met dezelfde passie voor reizen?

Joris: “We hebben eigen mensen in dienst en werken voor de rondreizen ook met vrijwilligers. Deze vrijwilligers groeperen we in een vzw. Het is belangrijk dat ze dezelfde passie voor reizen delen.”

Jana: “We gebruiken onze Ardennenweekends als stage. Tijdens die weekends gaan nieuwe begeleiders mee met ervaren gidsen en leren ze onze manier van werken kennen. Zo ontdekken beide partijen snel wat ze aan elkaar hebben.”

Welke toekomstplannen staan op jullie bucketlist?

Jana: “We maken graag reizen en ontwikkelen unieke concepten. Het zou geweldig zijn om samen met de kinderen een wereldreis te plannen en uit te werken. Zo kunnen we zelf nieuwe plekken ontdekken en onze kinderen meenemen in dat avontuur.”

Joris: “Daarnaast willen we ook meer balans vinden tussen werk en privé. Meer tijd doorbrengen in de natuur en ervoor zorgen dat we voldoende ruimte hebben om te blijven ontdekken.”

Over Beyond Borders

  • Joris Meermans: Leraar met een passie voor reizen en pionier in het organiseren van unieke trips.
  • Jana Geentens: Creatieve duizendpoot die samen met Joris het avontuur van Beyond Borders begon en verliefd werd op zowel reizen als… Joris.
deel dit nieuwsbericht via