Onze favoriete apps in 2022

18-11-2022
Geschreven door Ellen Jelders

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Welke apps ons leven dit jaar gemakkelijker of leuker hebben gemaakt, ontdek je hier!  

Izimi  

Dankzij Izimi kan je al je belangrijke documenten op een veilige digitale plaats bewaren. Gedaan met zoeken naar contracten, facturen of eigendomsaktes. Of het nu gaat over bezittingen, financiën, vastgoed, familiale en professionele documenten of gezondheidsinformatie, je kan ze allemaal beheren en raadplegen in je digitale kluis. Ontdek meer 

Too Good To Go 

Too Good To Go is een dienst met een mobiele applicatie die klanten in contact brengt met restaurants en winkels die een overschot aan onverkocht voedsel hebben. Als handelaar kan je een account aanmaken en zo je onverkochte producten in verrassingspakketten te koop aanbieden. Beter dan ze weg te gooien, niet? Meer info.  

Helena 

Tijd is essentieel en als ondernemer heb je er vaak niet al te veel van. Helena geeft je toegang tot je medische gegevens en helpt je om veilig, persoonlijk en eenvoudig te communiceren met je zorgverleners. Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je doktersvoorschriften met 1 klik reserveren bij jouw apotheek en krijg je een seintje wanneer je bestelling beschikbaar is. Meer weten 

Notability 

Notability is een applicatie voor het maken van aantekeningen. Met Notability is het onder andere mogelijk om aantekeningen in documenten te maken, ideeën te noteren of vergaderingen of colleges op te nemen. Schrijven, tekenen, typen en plannen; er is heel wat mogelijk met deze handige app.

Loomly 

Loomly is een eenvoudige tool voor sociale media planning en creatie. Je kan samen met anderen content creëren voor onder andere Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+ en LinkedIn. Loomly is erg intuïtief in gebruik en bevat heel wat handige functies als voorbeeldberichten, goedkeuringsprocessen, geautomatiseerde planning en analyses. Loomly is beschikbaar als online platform en als mobiele toepassing. 

WieBetaaltWat 

Je kent het wel, je hebt met een groep collega’s of vrienden afgesproken. Eén iemand heeft het restaurant betaald, de andere de apero. Altijd vervelend om aan het einde van de dag de afrekening te maken. Gelukkig bestaan er handige apps waarbij je met een simpele handeling kan registreren wie wat betaald heeft en wat de eindafrekening per persoon is. Ook handig: je kan voor elke uitgave ook een verdeelsleutel aangeven. Meer ontdek je hier 

Storytel 

Heerlijk voor tijdens de files, of gewoon onderweg naar werk. Met storytel heb je duizenden luisterboeken en e-books beschikbaar in één app. Van grote klassiekers tot spannende romans. De tool is betalend, maar beslist de moeite waard als je op zoek bent naar ontspanning van goede kwaliteit. 

Pocket  

Het overkomt ons allemaal wel eens… je komt toevallig een interessant artikel tegen, maar je hebt op dat moment geen tijd om het te lezen. De Pocket app helpt je. Wanneer je een artikel, recept of opiniestuk tegenkomt, sla je dat op in je persoonlijke Pocket bibliotheek. Zo bewaar je interessante verhalen en lees je ze op een moment dat voor jou uitkomt. Je kan ook gemakkelijk links delen met collega’s of vrienden.  

Simulatie BIV en verkeersbelasting 

Niet nieuw, maar misschien nog ongekend. De Vlaamse Belastingdienst stelt een online simulatie en een app ter beschikking om de te betalen BIV en verkeersbelasting te simuleren voor jouw voertuig. 

Mijn burgerprofiel 

Mijn Burgerprofiel is het online overheidsloket waar je je dossiers opvolgt, op de hoogte blijft van recent nieuws, je eBox overheidsdocumenten ontvangt, attesten aanvraagt en je persoonlijke wallet gebruikt. Een heel handige manier om je zaken met de overheid te regelen, waar en wanneer je wil. De app is bruikbaar voor iedereen die in Vlaanderen woont en ouder is dan 12 jaar. 

Elektrische wagens opladen 

Als je elektrisch rijdt kan je bijna niet zonder een goede laadpaal-app. Je wil immers altijd en overal weten waar de dichtstbijzijnde oplaadpunten zich bevinden. Er zijn heel wat apps beschikbaar en welke app je gebruikt is heel persoonlijk. Binnen liberoo gebruiken we onder andere Shell Recharge en Chargemap. 

Er zijn heel wat handige en leuke apps beschikbaar met elk hun unieke voordelen. Er bestaan apps voor zowat alles.  Testen en evalueren dus en deleten, moest een app je toch niet helemaal overtuigen! 

deel dit nieuwsbericht via