Student aanwerven? Een tijdige Dimona bespaart je veel geld

25-05-2023
Geschreven door Kris Van der Hoeven

Wil je deze zomer een student aanwerven? Volg dan zeker de wettelijke spelregels, zoals het tijdig indienen van de Dimona-aangifte. Zo genieten jij en je student-werknemer van de verminderde RSZ- solidariteitsbijdragen.

De voordelige RSZ-bijdragen bedragen in totaal slechts 8,14%. Daarvan is 5,43 % ten laste van de werkgever en 2,71 % ten laste van de student.

Ga na of je de 4 voorwaarden vervult om van de verminderde bijdragen te genieten

  • je overschrijdt het contingent van maximaal 600 uren per kalenderjaar en per student niet. Dit is het nieuwe maximumaantal uren dat geldt voor 2023 en 2024. Deze uren kunnen gepresteerd worden bij verschillende werkgevers. Meer hierover kan je hier lezen.
  • je sluit vooraf met je student een geschreven studentenovereenkomst (van een periode van maximum 12 ononderbroken maanden).
  • je laat je student enkel prestaties verrichten gedurende de periodes van niet-verplichte aanwezigheid in de onderwijsinstelling
  • je verricht ten slotte na het sluiten van de studentenovereenkomst een Dimona-aangifte ‘STU’ per kwartaal en dit, uiterlijk op de dag van het begin van de prestaties

 

Meer informatie nodig over het tewerkstellen van jobstudenten? Contacteer uw dossierbeheerder bij liberoo Loon-  en personeelsbeheer op 03/641.83.00.

deel dit nieuwsbericht via