Voorkom extra kosten: betaal je sociale bijdragen op tijd!

16-10-2023
Geschreven door Kris Van der Hoeven

Het jaar loopt stilletjes aan op zijn einde, cruciaal dus om je financiën op orde te hebben, vooral als het gaat om het betalen van je sociale bijdragen. Het tijdig betalen van deze bijdragen aan de sociale verzekeringskas voor zelfstandigen is niet alleen een wettelijke verplichting, maar helpt je ook om onnodige extra kosten te vermijden.

Wat zijn de gevolgen van laattijdige betaling?

Als je je sociale bijdragen niet op tijd betaalt, worden deze aan het eind van het jaar verhoogd. Concreet gaat het om een verhoging van 3% per kwartaal en een extra 7% over het totale onbetaalde bedrag, wat een totale stijging van 10% betekent. Een aanzienlijke extra financiële last die je gemakkelijk kan vermijden door tijdig te betalen.

Belangrijke datum: 22 december 2023

We raden je aan om je sociale bijdragen te betalen vóór vrijdag 22 december 2023. Zo kan je sociaal verzekeringsfonds nog tijdig je bijdragen doorstorten aan de overheid!

Het is dus niet de datum van je betalingsverrichting die telt, maar de datum dat je bijdragen effectief op de bankrekening van de overheid verschijnen! Houd dus altijd  rekening met feestdagen en banksluitingsdagen omdat deze je betaling kunnen vertragen. Bouw wat marge in.

Hoe kan liberoo helpen?

Onze dossierbeheerders staan klaar om je te helpen met al je vragen over sociale bijdragen en andere belangrijke zaken die je onderneming kunnen beïnvloeden. Neem gerust contact op met je liberoo dossierbeheerder voor meer informatie en persoonlijk advies.

deel dit nieuwsbericht via