Waarom liberoo?

17-01-2022
Geschreven door Ellen Jelders

Waarschijnlijk ben je als ondernemer al helemaal gewend aan onze nieuwe naam… Toch krijgen we regelmatig de vraag waarom we nu net voor de naam liberoo gekozen hebben. Tijd om hier nog eens heel even bij stil te staan.

2021 was een spannend jaar. Niet alleen kregen we samen te maken met heel wat (corona) uitdagingen, ook startten we een nieuw verhaal, waarin Groep Anthonissen en KMO Team samensmolten tot liberoo. Geen overname, maar een nog nauwere samenwerking tussen twee sterke en complementaire spelers. Een nieuw begin, waarbij ons doel echter hetzelfde bleef: jou als ondernemer bijstaan in die zaken waar jij niet per se warm voor loopt.

Daar waar de naam ‘Groep Anthonissen’ gekend stond als gevestigde waarde in boekhouding en KMO Team rugdekking bood in een aantal essentiële aanvullende diensten, bieden ze nu samen, onder dezelfde liberoo vlag boekhouding, administratie, juridisch advies, loon- en personeelsbeheer en verzekeringsadvies. Een totale ontzorging van alle diensten die tijd en moeite opslorpen, zodat jij als ondernemer kan doen wat je graag doet.

What’s in a name

We krijgen de vraag regelmatig… waarom liberoo? We zijn zo trots op onze nieuwe naam, dat we het verhaal graag nog een keer vertellen.

Enerzijds komt het begrip ‘libero’ uit de sportwereld. Daar is ‘een libero’ niet alleen het verdedigende slot op de deur, maar creëert die ook de ruimte voor andere spelers om te scoren. Een metafoor die we kunnen doortrekken naar ons bedrijf natuurlijk. Want dat is exact wat wij doen: diensten aanbieden waarvoor je als onderneming niet altijd de tijd of expertise in huis hebt, zodat jij kan scoren met de dingen die je goed kan én graag doet.

Anderzijds zit er het Latijnse woord ‘libertas’ in verweven, wat vrijheid betekent. Want door jou als onderneming op een persoonlijke, bereikbare manier te begeleiden en te ontlasten in boekhouding, personeelszaken, fiscaliteit, juridische kwesties enzovoorts, geven we je meer vrijheid om je te focussen op je passie.

En waarom dan twee oo’s aan het einde? Dat is onze speeltuin om zowel in design als tekst mee te spelen in onze interne en externe communicatie. Het maakt het wat leuker en het voelt voor ons ook meer toegankelijk.

En weg van cijfers?

Als baseline kozen we voor ‘Weg van cijfers’. Ook deze kan je vanuit verschillende perspectieven interpreteren. Cijfers zijn altijd onze kern geweest, we zijn immers gegroeid vanuit de boekhouding. Dat zal bij liberoo niet anders zijn. We zijn nog altijd helemaal weg van cijfers.

Maar tegelijkertijd willen we jou als ondernemer ook wegtrekken van de cijfers en je rugdekking geven in heel wat andere domeinen die essentieel zijn in het leiden van een zaak; denk maar aan juridisch of verzekeringsadvies, administratieve ondersteuning of begeleiding in loon- en personeelsbeheer. Waarom we dat doen? Zodat jij je meer kan bezighouden met wat je écht graag doet!

Genoeg teruggeblikt, tijd voor 2022. Onze belofte aan jou? Jou blijvend rugdekking geven… daar gaan we voor!

deel dit nieuwsbericht via
over liberoo