Werk viermaal efficiënter!

20-06-2019

Dankzij vier gebruiksklare tips zijn jouw administratieve verplichtingen sneller klaar.

Gebruik een duidelijke mappenstructuur

Bewaar papieren documenten in mappen mét onderverdeling of in  archiefdozen. En digitale documenten op een harde schijf of in jouw cloud-archief.

Voordeel = sneller en gemakkelijker

Vind jouw documenten gemakkelijk terug en focus op belangrijke zaken. Geniet van extra gemoedsrust: je bent beter voorbereid op onverwachte controles en onvoorziene omstandigheden.

Bewaar boekhoudkundige documenten zeven jaar in de originele vorm – dat is wettelijk verplicht. Het is niet  nodig pdf’s te printen, wel om papieren post bij te houden. Meer bewaarverplichtingen kan hier hier vinden.

 

Kies één online facturatie tool

Online zijn er talrijke facturatieprogramma’s te vinden waarmee je handmatig en automatisch facturen en aanmaningen kan maken.

Voordeel = correct + overzichtelijk

Ga online en voorkom fouten zoals dubbele factuurnummers, onvolledige informatie of verkeerd gebruikte formules. Extra bonus: dankzij de lay out-opties hebben je facturen en aanmaningen een professionele uitstraling.

Verzorg je geschreven communicatie

Een duidelijke aanpak zorgt voor extra herkenbaarheid. Kies een consequente opmaak voor je communicatie via mail en post. Werk met alinea’s, schrijf korte zinnen en gebruik de juiste beleefdheidsnormen. Kom je professioneel over? Dan reageren je klanten sneller op jouw communicatie.

Slimme opmaak = sneller betaald

De betaling van een chaotische factuur blijft langer liggen. Een slecht opgemaakte mail leest uw klant maar half of helemaal niet. Verzamel daarom opmaak-inspiratie voor je mails en (zakelijke) brieven.

Leer bij via het opleidingsaanbod voor zelfstandigen

Leren zorgt voor meer efficiëntie en dus meer rendement. Schrijf je in voor een hands-on opleiding door echte experts – voor zelfstandigen én werknemers. Merk hoe jouw geïnvesteerde leertijd meteen resultaat garandeert: krijg meer gedaan in minder tijd. En … vergroot zo je omzet.

Bijscholing stimuleert de positieve ontwikkeling van jouw bedrijf. Vergroot en revitaliseer je kennis om nog beter op de noden van je cliënteel in te spelen.

Subsidie = voordelig bijleren

Vraag een opleidingssubsidie aan via kmo-portefeuille. Ook voor advies door geregistreerde dienstverleners heeft Vlaio oplossingen.

 

En neem zeker even contact op met onze collega’s van de dienst administratie in geval van vragen.

deel dit nieuwsbericht via
Werk viermaal efficiënter!