Wat is een elektronisch dagontvangstenboek?

terug naar het overzicht

Vb 1. Een app  voor digitaal bijhouden van de dagontvangsten moet voldoet aan de bepalingen van de Circulaire 2020/C/20 dd 27.01.2020 van FOD Financiën en is gebaseerd op blockchain technologie en cryptografische verificatie.

Via je smartphone of tablet kan je je dagontvangsten digitaal ingeven en raadplegen. Je moet geen papieren boek van de dagontvangsten meer bijhouden.

Er moet elke dag minimum 1 inschrijving gebeuren in uw dagontvangstenboek. Ook bij verlof, ziekte, sluiting,… moet u een nulontvangst inschrijven. De app verwittigd u hiervoor.

Vb2.  Excel ?  Mag dat op computer bijgehouden worden?

Ja maar er dient garantie te zijn dat de al ingeschreven bedragen achteraf niet meer kunnen gewijzigd worden. Dit wil zeggen dat een kasboek in Excel op uw pc spijtig genoeg niet volstaat.  Het programma moet automatisch een financieel rapport generen met noodzakelijke  vermeldingen van dagontvangsten dan kan het.

laatst toegevoegd

handige tools

Zelf aan de slag? Dat kan!

Simpele berekeningstools en databases kunnen onze doorwinterde experts natuurlijk niet vervangen, maar gewoon snel iets opzoeken? Daarvoor hebben we een aantal tools opgelijst, speciaal voor jou.