Studenten in dienst nemen? Dit zijn de regels.

20-05-2024
Geschreven door Valérie Van Weert

Wil je tijdens de zomervakantie een student aanwerven? Indien aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, kan een totale periode van maximum 475 arbeidsuren per kalenderjaar aanleiding geven tot verminderde RSZ-bijdragen. Het aantal uren werd voor 2023 en 2024 naar 600 uren gebracht. 

Het percentage van deze verminderde bijdragen is gelijk aan 8,13%, waarvan 5,42% ten laste is van de werkgever en 2,71% ten laste van de student. 

Voorwaarden:  

  • tijdige Dimona-aangifte   
  • contingent van 475 uur (600 uren in 2023 en 2024)   
  • de arbeidsprestaties moeten plaatsvinden buiten de uren van verplichte aanwezigheid in de onderwijsinstelling
  • de arbeidsprestaties moeten plaatsvinden in het kader van een studentenovereenkomst

Mag een jongere na beëindiging van studies nog als student werken? 

Een student die in juni zijn studies beëindigt en zijn diploma behaalt, kan nog  tot en met 30 september van het jaar waarin hij zijn diploma heeft behaald werken op basis van een studentenovereenkomst met toepassing van de solidariteitsbijdrage. 

Wat bij overschrijding van het maximaal aantal uren 

Wanneer het contingent van 475 uren (600 uren in 2023 en 2024) overschreden wordt, zullen enkel de uren die buiten het contingent gepresteerd worden, aan de gewone bijdragen onderworpen worden. 

Belangrijke opmerking: je kan steeds aan de student een attest vragen waarop het aantal beschikbare uren van het contingent staan.  De student kan steeds zijn contingent raadplegen via de gratis student@work-app 

Behoud je het recht op kinderbijslag? 

Als je jonger bent dan 18 jaar, heb je altijd recht op kinderbijslag, hoeveel je ook werkt. Na die leeftijd hangt het aantal uren dat je mag werken af van je woonplaats: in Vlaanderen mag je niet meer dan 600 uur per jaar werken. Werk je meer dan het toegelaten aantal uren, dan loop je het risico je kinderbijslag te verliezen.

Voor meer info of indien je een student wenst in te schrijven contacteer je dossierbeheerder bij liberoo Loon- en Personeelsbeheer op 03/641.83.00. 

deel dit nieuwsbericht via